Solidoodle 2

Ombygning af printer

Da dette var min den første printer og jeg blev grebet af 3d printning begyndte jeg at lave en del ombygninger af den fordi printeren kunne fra ny af kun køre når den var tilsluttet direkte til en computer derfor blev den så ombygget med et nyt board ”ramps 1.4 arduino” så man kunne printe på den uden brug af en computer og overføre filer direkte med et sd kort dette software er løbende blevet opdateret og der ligger nu pt. marlin 2.1.1 software på der er også lavet en del andre ombygninger af printeren blandt andet er alle plast dele lavet om så de nu er i aluminium der er også tilføjet en blæser til køling af dysen samt er der fremstillet et nyt system til at holde trådrullen så den nu er monteret ovenpå maskinen og ikke bagpå som den var fra ny af.

Maskinen bliver stadigvæk brugt til at printe på selv om jeg mener at den er fra omkring året 2013.

Så blev der lige lavet en lille printopgave på den ældste maskine her er lige et par billeder.

Programmet som jeg tegner i er FreeCAD et gratis program som jeg har hentet på nettet her ses det som jeg vil lave. Dette er et beslag til ophæng af min nedstryger i værkstedet.

Her er det lidt tættere på. Freecad programmet er nok ikke lige det nemmeste at bruge men efter lidt øvelse og en del tid på Youtube der er der nemlig en del udmærkede videoer som forklarer hvordan programmet virker jeg syntes at det er ok at bruge.

Slic3r er programmet som jeg bruger på denne printer her ses beslaget som jeg har valgt at printe på denne måde.

Her er det printede beslag med support liggende på printerplanet.

Her er det færdige resultat renset for support.

Dette er printtiden som Solidoodle 2 brugte 2 timer og 50 minutter og 3 sekunder

Har her lagt delen ind i programmet til min Bambu lap x1 printer har lavet ens indstillinger og denne ville til samme opgave bruge 36 minutter og 8 sekunder.

Her ses det færdige resultat monteret på væggen med nedstrygeren hængende på beslaget.